Targabåge och solpaneler!

Hej! Det var ett tag sedan vi uppdataerade men har nu fått en väsentlig del för våran långsegling. Targabågen!

Det nystartade företaget AlltIRör i Karlstad med långseglaren Robert Jönsson och Ola Wallerius har byggt ihop en Targabåge åt oss.

De håller på med rostfritt till båtar som som grabbräcken, peken, dieseltankar et.c.

Jag hade en idé med 100mm enkelrör i huvudet, men det ratades snabbt men vi kompromissade med 60mm rör, vilket inte kunde slutat bättre. Bågen är tillräcklig hög för att ha full ståhöjd under, men fortfarande tillräckligt stabil för att minst lasta 200kg uppe på efter vetenskapliga tester(slit och släng). Så den kommer vara tillräcklig stabil för en jorden runt segling.

Med extrautrustning så som fästen för solpaneler, säkerhetssele,Antennbåge, radar fäste, ordenliga handtag och kommande fiskehåller så tror jag inte att något fattas.

DSC_0077

Targabågen ditsatt, ej injusterad.

DSC_0078

Stag

DSC_0079

Fot med invändig m16 mutter. 120mm 5mm bricka på över och undersida.

Glava Energy Center, som är ett internationellt ledande testcenter för framtidens förnybara energilösningar har sponsrat oss med en 240watt solpanel.  Förhoppningsvis kommer den tillsammans med batteribanken täcka alla våra kommande energibehov.

DSC_0082

Marcus för scala.

DSC_0092

Solpanelen funkar även som sol/regntak.

/ Oe32 motsvarighet till en Plymouth superbird

4 reaktion på “Targabåge och solpaneler!”

  1. snyggt! … har du mail och telefonnummer till Allt i Rör ?
    Jag är igång med liknande och saknar en kompetent leverantör 🙂

  2. Ser jävligt bra ut! Snyggt bygge som ser väldigt stabilt ut, ett tak är heller aldrig fel att ha när solen står som spön i backen. Vi har en 120w uppepå och två st 50w på sidorna och klarar oss fint, det är bara en fråga om att slå av kylen och stereon när det är mulet eller natt. Jag hade dock inte haft något emot en vindgenerator också. Snart ska vi ta oss an Biscaya, håll tummarna för oss.

    1. Precis, vi är riktigt nöjda med konstverket! Ska bli kul att få upp all utrustning och det ska som ska på också. Lycka till på överfarten, vi håller tummarna!! Fair winds!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *