Hur tänkte du nu egentligen?

Så då var det väl dags att ni skulle få känna mig lite och vad jag har tänkt med denna resan. Jag skulle säga att jag är den mest otippade besättnings-medlemmen, mycket på grund av att jag kan inte segla, är sjösjuk och är otroligt materiell.

Såhär började det för mig: 

Det var en helt vanlig dag, jag ringer Emmie på skype och eftersom jag bor på andra sidan jorden har vi inte hörts på ett tag. Hon har förvarnat mig att hon har stora nyheter, jag är nyfiken. Hon berättar om planen att segla jorden runt och utan att veta det själv så säger jag ”Jag ska med”. Så började det, och vem vet hur det kommer sluta? Kommer jag ha kräkts sönder innan vi nått Danmark eller kommer det faktiskt gå bra? Det är faktiskt inte många som har trott på mig, att jag verkligen ska åka med, till dom säger jag tänk om! Har jag någonsin inte gjort något jag har sagt att jag ska göra?

Jag kan ju inte tillföra så mycket på reparations- och seglingsbiten eftersom jag befinner mig på andra sidan jorden och vet knappt vad en enda sak heter på båtspråk så får jag tillföra andra saker. Det är här min tvååriga utbildning i fotografi kommer in. Jag kommer att stå för att ni ska få se allt som händer. Jag planerar att ha själva seglingen som ett stort projekt, sen kommer jag även att göra mindre projekt under vägen på speciella platser. Dokumentera hur olika världsdelar lever, fattigdom, rikedom, paradis och helvetet. Jag håller även på att kolla på att ta en dokumentärklass i video så ni kan få fina små videodokumentärer. I slutändan är min största dröm att kunna släppa en bok, jag vet inte än vilket projekt som kommer bli en bok, kanske fler kanske inget.

Så om du har någon bra ide på ett projekt eller om det är något speciellt du vill se, snälla maila mig på sofia@windpowered.se.

Sofia tackar för sig, Ahoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *