Hallå Västindien!

Att segla jorden runt för många förblir bara en dröm, och vissa uppfyller sin dröm när de närmar sig pensionen. Det var så jag trodde det funkade. Hur får man tag i pengar för att köpa en behaglig båt och samtidigt kunna leva de åren det tar för att segla när man är ungdom?

För att ta det från början, drömmen att bara försvinna har alltid funnits. Vem har inte känt att de vill gå under jorden? Kunna lämna samhällets ansvar och bara dra. När jag var 18 hade jag bestämt mig. Jag ska segla ett varv runt våran planet innan jag blev vuxen, och med vuxen satte jag det magiska talet 30. Annars kan jag lika gärna lägga ner.

Efter finkammat nätet på bloggar som så många andra, har jag inspirerats av folk som åker iväg. En del med stor budget och livslång erfarenhet, men sedan har vi det mest inspirerande: Ungdomar i min ålder som åker med väldigt begränsande tillgångar och kunskaper. Ofta så lägger de ner all tid de har för att lära sig segla, få ihop en sjöduglig båt och utrustning.

Sommaren 2013 insåg jag att möjligheten finns. Kan de så kan jag. Med växande bostadsbubbla har jag sålt min lägenhet, och med rasande båtmarknad så insåg jag att vi kommer få en bra båt för de pengarna.  Efter att flängt runt i halva Sverige så hittade jag tillslut vår OE 32, i Vänern.

Efter att letat flera intresserade så insåg jag också att det är svårt att få loss folk i 2-3 år. Ofta på grund av rädsla, ekonomi och osäkerhet. Men efter jag lyckats övertala min syster Emmie, som i sin tur fick med Sofia, så är vi 3 med samma dröm.

//Timoty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *