Svar på era frågor!

Nu är det snart Lucia och vi jobbar på bra i god fart! Vi är nog framme snart, självklart blåser det 7 m/s och vi har klarblå himmel och inga vågor alls! Vi har sett både valar, delfiner, hajar och massor med båtar.

  1. Nickie Nilsek : Största olyckan ni råkat ut för? Största oväntade kostnaden? Böter, hamnavgift eller så! :p Och bästa spartipset?

Största olyckan måste vara när vi skulle åka till Helgoland och tog in sådär 150 liter vatten. Det var ju lite snopet när ägg kartongen flöt upp ur durken, men det var ingen större fara då vi kunde pumpa ut vattnet fortare än det kom in och sen täta hålet när vi kom fram till hamnen.

 

Största oväntade kostnaden är nog när vi fick laga seglet, vi var beredda på att laga seglet men inte så tidigt på resan. Vi lagade seglet i Plymouth och det gick på 4000 kr att få ett nytt UV skydd påsytt på genuan. Där hade de även de högsta hamnavgifterna på ungefär 400kr per natt, efter vi kom över Biscaya så ligger de på runt 200 kr per natt.

 

Vårt bästa spartips är att köpa glass i storpack istället för enskilda glasspinnar.

 

  1. skadat_gods: Först vill ja säga vad coolt att göra en världsomsegling. Sedan är de lite intressant om ni tänker på strax innan och när ni började segla, hur känner ni er psykiskt och fysiskt jämfört med de? Fortsätt vidare å lycka till med allt framöver i resan med👌🏻👌🏻

 

Tack så mycket. Vi känner att det finns tre olika faser, innan vi bestämde oss för att åka, under planeringen och på resan. Innan vi bestämde oss för att resa iväg så kände Timoty och Emmie sig låsta i livet. Man började känna sig annorlunda så fort vi tog beslutet att resa iväg. I tankarna var vi redan på väg så fort vi köpt båten. Nu känner vi frihet då vi kan bestämma vart vi ska nästan när vi vill. Det enda som hindrar oss är vi själva och vädret. Fysiskt så har ju många i tanken att man blir smal / stark av att segla, men det stämmer tyvärr inte riktigt. Man går väldigt mycket, men tre fika är viktigt och när man är till havs så sitter man mest och äter chips. Men vi försöker träna ibland, men frestelsen sen av kall öl i någons sittbrunn är alltid stor.

 

  1. jag_i_cykelsadeln: Bråkar ni om något ombord? Vad har varit roligast/tråkigast hitintills?

Vi tjafsar mest när vi är trötta och hungriga. Så sämst är att ta upp något viktigt innan middagen eller efter läggdags. Då kan klorna komma fram. Men vi är alla ganska kortsynta så efter en god natts sömn eller en stadig måltid så är vi vänner igen och har glömt att vi någonsin tjafsat.

 

Roligast hittills är att träffa alla nya sköna människor, likasinnade människor i hamnen, paying crew som man kommer nära och andra sköna snubbar som man springer på. Och det tråkigaste är helt klart att man måste lämna dessa och vet inte om man kommer att ses igen.

 

  1. anglizen: Börjar med att säga att ni är just nu mitt favorit konto! massivt stort att åka iväg på en sån resa! (Vill ni ha eb städerska eller kock? Jag kommer isf!) 😉😋 *skoja bara* Gick ni i segelskola innan ni bar iväg på eran världsomsegling? Var det svårt isåfall? 💓

Ingen av oss har gått i seglarskola, Timoty köpte sin första segelbåt Rosa när han var 17 år. Och är självlärd, efter att ha seglat Rosa med sin kompis som kunde hissa segel. Där efter har han testat sig fram. Emmie lärde sig segla när vi köpte Aela, hon har seglat några gånger när hon var liten men hon lärde sig mer under första sommaren på Aela. Sofia bestämde sig för att följa med innan hon ens hade satt sin fot på en segelbåt, sen hittade hon en snubbe som hon seglade med en dag i New York, men man kan säga att hon lärde sig segla när vi kastade loss.

 

Timoty har fartygsbefäl klass 7, Emmie har fartygsbefäl klass 8 och Sofia har förarbevis.

 

  1. vicwahl: Vad (förutom mig..) saknar ni mest hemifrån? 😉

Timoty saknar mest Emma eller Hjertmans. Emmie saknar alla hennes as många kompisar och soyghurt. Sofia saknar också alla vänner och pappas köttbullar.

 

  1. zlimmus: Har någon kört dubbelkommando med det mänskliga avfallet och grillen än? Vill ha bildbevis👌

Tyvärr har inte detta hänt än men vi lovar så fort det händer så kommer bildbevis.

 

  1. Anonym: Hur hanterar ni den sexuella frustrationen ombord?

Ursäkta våra familjer men vi lovade att svara på allt så vi får väl svara på denna också. Men vi gör väl precis som hur ni hanterar den hemma. Man måste bara visa hänsyn och vara lite tystare när man bor på 10kvm utan dörrar.

En reaktion på “Svar på era frågor!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *