Turn around, bright eyes

Nu börjar turbulensen kring avfärdsflytten finna sig till ro och jag ska passa på att dela med mig av ett inlägg jag skrev men aldrig postade förra veckan.  

Helgen 12-14/6 var det dags för båtklubbens årliga eskadertur och självklart deltog vi. Det skulle även bli segelpremiär för oss i år.

Något sena drog vi ut till Söa på fredagskvällen för att möta upp det glada gänget. Där tävlade vi om den ärofyllda titeln Årets vattenmästare. Ingen av oss var mästerlig nog för något pris, förmodligen för att vi tog ut segern i förskott när vi diskuterade vart i båten pokalen skulle placeras… Efter lite grillad körv, ett par öl och fem feta myggbett i pannan bjöd vi in våra båtgrannar ner till oss.

Nu har vi testat båtens festkapacitet vrålandes till Bonnie Tylers Total eclipse of the heart. Summering: Högtalarna spelar godomligt bra och skutan slukar 9 pers utan bekymmer. Kölsvinet ska också få en eloge för att han kyler ölen så bra.

2015-06-12 21.45.51
Njuter av körv, bärs och Skoghalls Manhattan i solnedgången

Mycket skulle invigas denna helg, inte minst dynorna. Vi sov som små barn, mycket gott. När vi vaknade låg alla båtar kvar på bryggan, skönt tänkte vi och gjorde iordning en brakfrukost. Vi hann knappt stoppa skeden i gröten innan alla båtar helt plötsligt gled ut från bryggan. Startskottet mot Liljedal hade gått, och vi var sist igen.

Nåvål, mañana mañana. Vi kom iväg till slut, äntligen premiär för våra omsydda segel. Vi fick upp trasorna och trots den klena vinden segla ikapp och förbi en viss oceanis 343 i full kareta. Den segern fick vi njuta av i en alldeles för kort stund, för vinden mojnade och vi blev förbipasserade igen. Med lite hjälp av järngenuan Hjalmar kom vi iallafall fram, åter sist.

Här kommer vi i full fart!
DSC_0245
Och vi närmar oss..
DSC_0258
Kapten blickar nöjt över situationen
Uppgivna med nedtagen segel.
Slut på det roliga.

Helgen största (enda?) vinst drog vi hem i dragkampen! Kvällen bjöd också på grillning och sjörövarhistorier. Både stämningen och ölen var extremt god trots spöregn.

DSC_0289

Det blåste dåligt även på söndagen. När alla styrde sina skepp mot hemmahamnen igen tog vi oss vidare. Vi hade planerat ytterligare seglingsträning. Det blev dock inte lika lyckat som vi hoppats. När vi närmare oss Hammarö sydspets hade någon jävel återigen stängt av vinden. Regnet och solen slogs om uppmärksamheten medan vågorna rullade på egen hand – utan vind. Vi fick iallafall se en fin regnbåge och istället för Kristinehamn kom vi till sättersholmarna. Det är ett trevligt ställe.  Vi gick på promenad runt ön, plockade skärp, drömde oss bort mot horisonten och grillade bullens i pinnbröd. Innan vi gick och la oss kollade vi väderleksrapporten med drömska blickar. ”Kan vi inte få lite vind imorgon iallafall?”.

2015-06-14 18.35.52
Enda båten på hela sättersholmarna
2015-06-14 19.31.03
Uh vad vänern är oändligt stor
2015-06-14 19.30.50
Miljökämpen saves the day

Måndagmorgon. Upp och hoppa, nu ska vi segla! Ser hyffsat ut. Vi la en rutt runt Jäverön och såg vita gäss utanför sunden. YESSSSS! Vi blev dock lite lurade av vinden som dansade runt oss som råttor runt matbordet när katten är borta. Vi blev omkörda av både båtbuss och en 6-meters segelbåt några gånger om.

Eftersom vi inte fick nog av dessa dagar till sjöss la vi till i inre hamn och för att bo i båten några dagar till. Och vet ni vad? SOFIA, vår tredje besättningsmedlem kom hem på tisdagskvällen! För att fira hennes första möte med båten tog vi ett ärovarv i hamnen och imorgon åker vi ut på 5 dagars-tur runt det åttonde världshavet, Vänern.

Vi ses på sjön!

We can take it to the end of the line /Emmie Tyler
 
2015-06-15 21.47.00
Karlstad gästhamn
Back to the future: Alanten andra gången, på väg hem igen – 2018-05-27 18:53

2 reaktion på “Turn around, bright eyes”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *