Sjön för allt, allt för sjön!

En rätt så solig vårdag i mars var det dags för ett äventyr på land.  Och inte vilket äventyr som helst inte. Det var nämligen ett besök på båtmässan Allt för sjön i Stockholm!

Tidigt på torsdagsmorgonen svängde farsan förbi och plockade upp oss med bilen. Taggade som vi var kändes timmarna till storstaden som minuter. Väl inne på mässan var känslan näst intill överväldigande, det var så mycket att ta in! De första timmarna spenderade vi i båthallen; Av med skorna, på med skorna, kolla, inspektera, häpnas, drömma sig bort. Synd nog var det bara en segelbåt på plats, men det var rätt kul att spana lyxiga motorbåtar med. När jag var 6 år gammal drömde jag om en Princess 45, de kändes ballt att kliva in en 20 år modernare sådan.

En tanke som slog mig dock var allt alla dessa moderna båtar saknar något. Nog för att de hade allt skulle kunna önska sig; dusch, spotlights, queensize-säng, vinkyl, vitrinskåp, dimmer-belysning  och en teve som går att fälla ner i panelen. MEN! Vart tog charmen vägen? Var är mysfaktorn? När den mörka mahognyn byts ut mot vita, sterila, moderna husvagnsväggar känns det mer som man befinner sig i ett avklätt nyrenoverat turisthotell än i en småtrång, härlig, genuin, träluktande, mysig BÅT. Men det kanske bara är jag med min knappa budget och förkärlek för second hand som svamlar…

Vi hann också träffa representanter från Volvo Ocean Races tjejlag Team Scas i deras rosa hörna. Sjukt kul, mycket pepp! Sjöställ provades ut, tågvirke skotades hem och vi blev med dinge. Vi fick också dela ut våra visitkort och skaffade några nya bekantskaper. Men mer om det en annan dag..

Nu längtar vi till sjösättning och att få testa vad våra nya kläder går för!

So long and thanks for all the fish /Emmie
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *