Resfeber

Dagarna blir allt ljusare och isen smälter sakta med säkert på insjöoceanen Vänerns skärgårdar. Ännu ekar hamnen tom där sommarens vrålåk vilar tryggt under snötäckta presseningar. Men inte så länge till.

I takt med det tinande landskapet stiger temperaturen hos båtfolket och inte minst inom oss blivande långfärdsseglare. Längtan. Förväntan. Pirr i magen. Bland båtmässor, navigationskurser och checklistor finns tre oerhört exalterade individer som knappt kan bärga sig. Snart åker vi. På riktigt.

Slipandet avlöses av tandläkarbesök, intyg av alla dess slags införskaffas och saker bokas till höger och vänster. Som vanligt är alltså fullt ös med förberedelser. Trots att att-göra-listorna växer med till synes högre fart än vad punkterna bockas av har vi våra saker på det torra än så länge och ser fram emot att lämna kaj i planerad tid. Söndagen den 8 maj avgår vi från Hammarö, save the date!

Snaaaaart faaaaart //Emmie

 

3 reaktion på “Resfeber”

  1. Vi drar från Stockholm ca den 15/5 … Även vi hållar på med alla förberedelser och längtan … Vi kanske ses någonstans på vägen då ⛵️.
    MVH
    Mads o Lotta på S/Y LOOMA IV

  2. Yo, Swedishneptune här som är ute och seglar just nu. Gött projekt ni har, ni verkar verkligen veta vad ni håller på med! De är en skön fas ni är inne i nu. Kör hårt så kanske vi ses ute på haven framöver!
    Haj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *