Båtfix och axelproblem

Hej Hej Hej!

Det går framåt, och bakåt. Eller i alla fall åt helvete. Inte med båten, för där är det bara botten som ska fixas innan sjösättning för fortsatt båtmeck i sjön.

Här är lite av det som är gjort de senaste veckorna:

DSC_0007Byggt en manlucka till dieseltanken i rostfritt med ny tankgivare i locket. Orsaken var för att vi skulle komma åt att suga ur och rengöra tanken.

 

DSC_0011En ny infälld instrument panel som vi byggt med de gamla givarna, dels blev den mindre och inte lika mycket i vägen. Den gamla var ful och sprucken.

 

DSC_0002Rodret har varit provsprängt sedan tidigare, vilket nu är ihopplastat(förut igenspacklad spricka…)

 

DSC_0015Vi har även dragit om slangarna till den manuella länspumpen då de var på sprickgränsen. Sedan så montera vi en till bordsgenomförning då vi förut fyllde ankarboxen vid länsning.

Har även hunnit byta ut 5 meter toaslang av varierande kvalite, så nu luktar det fräschare på toan än aldrig förr!

 

DSC_0017DSC_0016

Eftersom jag sedan skadade mig så fick jag hjälp att lyfta i motorn, stort tack till polarna som ställer upp!

Sen till  de dåliga nyheterna som kan äventyra vårat avfärdsdatum. Min axel.

För cirka två år sedan så ramlade jag, i stort sett stillastående på snowboard i den branta, livsfarliga Ålviksbacken i Grums. Tog emot mig med armen vilket slutade i svår smärta. Väntade cirka en halvtimme på att det skulle gå över medan jag sa åt polare att fortsätta åka medan jag vilade nere i liften i en snöhög. När smärtan inte gick över så tänkte vi att det var bästa att åka in och titta till armen, sagt och gjort på akuten så konstaterar dem att axeln är ur led, och de drar rätt den under ett sluddrigt morfin-rus.

I somras var det dags igen, eftersom jag även håller på med kitesurfing så var jag ute och flög lite överriggad i drygt 10ms. Landa snett och det smärtade till, som tur är så fick jag rätt axeln ute i vattnet då jag var ensam på stranden.

Ett halvår senare, nu i Januari så var jag och min vapendragare ute på mariebergsviken i försviten till stormen Egon och utövande den nya formen av Extreme-sparking. Kite-spark. Dvs en gammaldags fallfärdig spark+en drake i lagom storlek. Då vi är pionjärer inom sporten så hade vi inte hunnit anpassa sparken och jag som satt fram och styrde draken hade svårt att sitta kvar. Jag flyger självklart av sparken och landar på min armbåge. Självklart smärtar det till, och jag får skaka axeln tillbaka i leden igen.

Peppar peppar och ordentligt axelträning så borde jag väl klara mig och jag tar det lungt, tills jag blir inringd en fredagkväll för jobb. Då jag jobbar extra som industrimekaniker så var det oväntat, att jag lyfte armen utan ett endaste verktyg i handen lyckades med konststycket att ännu en gång få axel ur led, nu utan att få rätt den själv.

Min axel är alltså skrot, går den ur led ens utan belastning så är den alldeles för dålig att segla jorden runt med. Det är operation som gäller, får hoppas på en snabb tid, ska träffa ortopeden om cirka 2 veckor.

Båtjobbet går alltså inte framåt nu, mer än det Emmie hinner med på helgerna, men som tur är har jag bra vänner som ställer upp!

 //Kapten Axel F – Crazy Frog

2 reaktion på “Båtfix och axelproblem”

  1. Fan vad tråkigt med axeln. Har en vän som efter 100 gånger som axeln gått ur led var tvungen att operera. Stoppet inne där axelkulan rör sig i har inte den kant som skall hålla kvar axeln. Operation enda som funkar tyvärr. 8 veckors läktid. Rehab två månader. Så det tar 4 månader tills axeln är hel. Hoppas det är något ledband som kan lagas. Håller tummarna för dig.

    Mvh
    Micke Swidén

  2. Ja, jag hoppas det inte är alldeles kört än… Ska in på ultraljuds undersökning den 8onde. Vi får hoppas på det bästa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *